Ještě nějaké zdravé vánoční recepty?

Líbí se Vám text? Sdílejte pro kamarádky...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Print this page
Print

Milé klientky, s těmito recepty si užijete Vánoce krásně, chutně a správně. Dobrou zdravou chuť!


MÜSLI PLACIČKY S MEDEM

70 g másla
4 polévkové lžíce medu
70 g rozinek
30 g ovesných vloček
70 g celozrnné špaldové mouky
100 g ovesných vloček jemně mletých (např. Bioharmonie nebo Country life)
50 g semínek dle chuti (např. slunečnicová, dýňová, lněná)
½ lžičky skořice
špetka pravé vanilky (není nutná)
špetka soli

Semínka omyjeme a necháme okapat. Všechny suroviny smícháme rukama v kompaktní těsto. (Máslo předem nerozpouštíme). Pokud se těsto špatně spojuje, navlhčíme si ruce. Poté necháme chvíli nasáknout (cca 5-10 minut). Tvarujeme malé kuličky a z nich placičky, skládáme na pečící papír a dáme péct na 180°C cca 15 minut.
TIP: Místo semínek můžeme přidat nasekané vlašské nebo lískové ořechy a tvarovat hrudky.

CELOZRNNÁ LINECKÁ KOLEČKA

400 g jemné špaldové mouky, 180 g rostlinného másla Provamel, 150 g třtinového cukru, 5 lžic vody.
Vše zpracujeme do pružného těsta, necháme odpočinout v ledničce a pak vykrajujeme a pečeme do růžova na 170°C asi 10 minut. Po upečení spojujeme marmeládou a můžeme polít karobovou polevou.

OVOCNÉ KULIČKY

2 šálky namočeného sušeného ovoce, 1 šálek pomletých oříšků, 1 šálek kaše (jáhly, ovesné vločky), instantní kaše na dohuštění.
Rozmixujeme sušené ovoce, přidáme obil. kaši a v misce pak dohustíme oříšky a instantní kaší. Tvoříme kuličky. Obalujeme v kokosu nebo v sezamu, karobu či pomletých oříšcích.

DOBROU ZDRAVOU CHUŤ!

PERNÍČKY S MEDEM A OŘECHY

150 g špaldové mouky
50 g žitné mouky
120 g vlašských ořechů
140 g medu
2 žloutky
1 malá lžička perníkového koření
¼ lžičky sody
vejce na potření

V míse smícháme mouky, mleté ořechy, žloutky, perníkové koření a nakonec vmícháme med. Promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v pokojové teplotě. Vyválíme těsto a vykrajujeme libovolné tvary. Naskládáme na plech s pečícím papírem, pomašlujeme rozšlehaným vejcem a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme několik minut.

MAROKÁNKY

100 – 120 g kvalitní hořké čokolády (min. 70% kakaa), 150 g směsi sušeného ovoce a ořechů (např. banán, rozinky, meruňky, para ořechy, dýňová semínka), trochu másla

Do většího hrnce dáme vodu a do menšího kousky čokolády. Čokoládu rozpustíme s máslem
pomocí páry. Činíme tak za stálého míchání a čokoládu pomaličku rozpouštíme. Podle potřeby přidáme máslo, ne však příliš, protože čokoláda by i po rozpuštění měla být husté konzistence. Na plech vyložený pečícím papírem naléváme lžící rozpuštěnou čokoládu a každou porci poté posypeme směsí sušeného ovoce a oříšků. Pečeme v troubě 10 minut při 180 °C. Necháme vychladnout.

Zdravé MRKVOVÉ KOLÁČKY

200 g celozrnné pšeničné mouky, 200 g jemně nastrouhané syrové mrkve, 80 g Hery, 30 g přírodního třtinového cukru, ½ prášku do pečiva.
Vypracované těsto rozválíme a vykrájíme srdíčka, která pak upečeme do růžova. Na závěr je potřeme marmeládou a posypeme sezamovým semínkem.

Co o nás říkají naše klientky?

 

Líbí se Vám text? Sdílejte pro kamarádky...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Print this page
Print